Български
News page header image

Новини

Еволинк вече и в Ню Йорк

Еволинк откри възел от своята мрежа в Ню Йорк. Новата точка на присъствие на компанията е разположена в ключовия за Ню Йорк дейтацентър – Telx, 111 8th Avenue (на снимката). Това е голяма стъпка за българската компания, която за пръв път излиза със собствена инфраструктура на континент извън пределите на Европа, за да осигури възможност на своите клиенти да бъдат по-ефективни и по-успешни. Така Еволинк ще предоставя на своите корпоративни клиенти бързо, лесно и най-вече ценово-ефективни високоскоростни връзки до точки в Северна Америка. Както и ще осигури по-гъвкави комуникационни решения за американските компании, развиващи бизнес на Балканите.

Новият възел в мрежата на Еволинк АД осигурява възможност на компанията да реализира решения за глобални Виртуални частни мрежи чрез директни интерконекти с десетки други оператори по технология Carrier Ethernet. Тази нова технология се превръща в предпочитания стандарт за реализиране на високоскоростни етернет връзки, нуждаещи се от стриктен контрол на качествените параметри.

Еволинк вече оперира технически възли в най-важните центрове за обмен на трафик в Европа, където реализира връзки с множество оператори, не само от Стария континент, но и от цял свят.

„Ню Йорк е важна стъпка в историята на развитие на мрежовите ни услуги, защото освен услугите, които Еволинк предоставя в Европа, нашата компания ще осигури на клиентите ни и директна връзка до огромния северноамерикански пазар и особено до един от най-важните корпоративни центрове и сърцето на световния финансов пазар.” – сподели Светослав Христов, Председател на СД на Еволинк.

Всички новини